vrijdag 15 maart 2013

Weer naar huis


Verslag van woensdag 13 maart
Onze vertrekdag is aangebroken. Iedereen is druk bezig geweest om de koffers te pakken en rond acht uur zijn we startklaar voor het ontbijt. Vandaag 'restjesdag' -  wentelteefjes  en gebakken brood met worteltjes.. weer eens iets anders. Heerlijk smaakt de cake die we ook krijgen, gemaakt door de jongens van het VTI dat we gisteren bezocht hebben.
We openen de dag met Ps 121 en vragen om Gods bescherming op al onze wegen. Rond negen uur vertrekken we richting het vliegveld  Silchar; we gaan deze keer met één auto, volledige bepakking, een paar extra gasten die meerijden  en ook worden we uitgeleide gedaan door onze gastheer Sama   en zijn vrouw Kim en ook Joycy. Ook Sama bidt voor de reis nog voor ons.
We volgen een toeristische route - een hobbelige weg langs prachtige theeplantages. We arriveren goed op tijd en iedereen doet nog even zijn eigen ding. Rond 11.30 uur kunnen we inchecken en moeten we definitief afscheid nemen, 'till we meet again'.
De reis naar Kolkata ( Calcutta) verloopt voorspoedig;  hiervandaan reizen we - na enige wachttijd met wat snacks - verder naar New Delhi. Ook deze reis gaat helemaal goed. Bij aankomst horen we helaas dat onze vlucht naar Parijs een behoorlijke vertraging heeft;  we hadden al op een lange wachttijd gerekend (tot  1.45 's nachts) maar nu wordt het pas rond 4 uur. Dit betekent dat we het thuisfront op de hoogte moeten stellen zodat eventueel 'afhalers' ook weten waar ze aan toe zijn. We proberen nog korting te krijgen vanwege de vertraging; dit levert een tegoedbon op voor een maaltijd hier op het vliegveld -  ook niet verkeerd.
Het vliegveld hier is behoorlijk groot en heeft veel luxe winkels - een heel contrast met wat we ook gezien hebben in deze weken! -  nu we zolang moeten wachten geeft het wel wat prettige afleiding naast  lezen, puzzelen, computeren, beetje dommelen etc.
In  de afgelopen weken hebben we weinig van de 'buitenwereld' meegekregen; nu horen we 'breaking news': er is witte rook, een nieuwe paus.  Verder horen we dat het in Nederland vriest en gesneeuwd heeft! Dat wordt wel even wennen; vandaag was het hier 34 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten