zondag 3 maart 2013

Dinsdag 26 februari - Van Agra naar Varanasi

Vandaag zijn we voor ons doen heel laat opgestaan. Na het ontbijt houden we de dagopening aan de rand van het zwembad. Voor we de auto ingaan, heeft Carol nog gebeden. We moeten nog 50 km rijden voor we in Agra aankomen. Onderweg passeren we Fateh par Sikri, een oude verlaten stad op een heuvel uit het jaar 650. 's Nachts durft niemand hier te komen want er dwalen geesten rond. Na vijf uur rijden bereiken we Agra. de plaats waar onze reisleider Carol is geboren. Natuurlijk moeten we eerst weer naar de bank. Het leven is hier wel goedkoop, maar zonder geld kunnen we niet. Onder begeleiding van een plaatselijke gids bekijken we de Taj Mahal.
Details zijn op internet te vinden.
In een van de hallen met een koepelplafond liet de gids ons horen hoe bijzonder het geluid klinkt door enkele klanken te laten horen uit het hindi en de koran. Wij zongen daar het Holy holy holy, Lord God Almighty.
Hierna was onze maag aan de beurt om gevuld te worden. Agra Red Fort bekijken we op z'n Japans. Zoals de gewoonte is nodigt onze gids ons uit zijn familiebedrijf te bezoeken waar allerlei soeveniers van marmer te koop zijn. Het gevolg hiervan is dat we in een run naar de trein moeten, geen tijd meer om te plassen.
Het reizen met de trein is hier een heel aparte belevenis. Door allerlei oorzaken zaten we niet in de trein die we oorspronkelijk zouden hebben. De locale reisagent had een stoptrein geboekt, zodat de reis nu 16 uur duurde in plaats van twaalf. We hadden geen deuren voor de coupé's, alleen gordijnen. Daarin voelden we ons niet heel erg veilig.
Alles is weer goed gekomen en gegaan zoals we 's morgens gevraagd hebben aan Onze Vader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten