vrijdag 15 maart 2013

Naar Agartala


Verslag van vrijdag 8 maart.
Vandaag vliegen we door naar Agartala in het district Tripura. De vlucht is gepland om 14:15 uur. Geplande aankomst 15:05 uur. Een kort vluchtje, maar over de weg een dagreis.
Om 07:45 zouden we worden opgehaald voor het ontbijt bij de fam. Pulamte. Omdat mevr. Pulamte nog een ochtend meeting heeft, wordt het ontbijt uitgesteld en hebben we nog even tijd om het Vocational Training Instituut (VTI) te bekijken,  waar we de afgelopen dagen hebben overnacht. Er wordt hier o.a. metaal- en houtbewerking gedoceerd en er is een weverij.
Na het ontbijt vertrekken we naar het vliegveld. Onderweg bezoeken we het Sielmat Christian Hospital. Daar ontmoeten we Dawn Pudaite. Haar schoonouders hebben dit ziekenhuis in 1966 opgericht. Toen een lemen gebouw, nu wordt er een nieuwe verdieping op het bestaande stenen gebouw gerealiseerd.
Ook gaan we snel nog even langs bij de ouders van Joycy voor een groet en gebed.
De vlucht verloopt voorspoedig. Op het vliegveld van Agartala worden we opgewacht door Rev. Chalrosang Huolngo en evangelist Ditlo Ngira Halam. Chalrosang is Field Super Intendent en heeft 3 pastors en 5 evangelisten onder zijn supervisie.
De rit naar hotel Rajdhani duurt maar een kwartiertje.
Om 17:45 trekken we de stad in op zoek naar een betrouwbaar (voedselveilig) restaurant. Het door het hotelpersoneel geadviseerde restaurant is niet te vinden. We worden getrokken door het zeer modern ogende restaurant The Rice Bowl. Dit blijkt gisteren (7/3) geopend te zijn. Op de geplastificeerde menukaart wordt melding gemaakt van 20% korting op de openingsdag. We proberen het nog, maar nee daar hebben we echt geen recht meer op. Dus het blijft bij de wetenschap dat we de eerste buitenlandse gasten zijn. Er is nog weinig systeem in de bediening te ontdekken, maar de kwaliteit is goed. Volgens Saakje heeft het 'heerlijk gesmaakt'.
Morgen om 08:00 willen we via N.G. Para en Bagbasa doorreizen naar Hmarkhawlien. Dus we gaan maar direct slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten