donderdag 14 maart 2013

Van Kalimpong naar Guwahati (4 maart)


Het is voor ons reizigers alweer vroeg dag, vandaag hebben we een koude "douche"  en zitten we klaar wakker aan het ontbijt in ons Hostel. Mathias brengt brood, koffie en melk mee. Erna begint de dag met gebed en draagt ons op aan de Here.
Om 8.00 uur verlaten we Kalimpong,  prachtige indrukken dragen we met ons mee. Mathias zit bij ons in de auto, hij is een aangename verteller en hij blijft praten over de gemeente van Kalimpong en het bergdorp zelf: er zijn geen zwervers, er zijn geen mensen zonder werk, alle kinderen volgen een opleiding, wat we nu ook zien: de straten zijn zijn vol met kinderen op weg naar school in een uniform, rugzakjes met zich meedragend.
Mathias is actief in de kerk met de organisatie van het evangelisatiewerk. Daar betrekt hij veel jeugd bij, met muziek, drama en dans. Hij vertelt een bekeringsgeschiedenis van een jonge man die nu medewerker is in de kerk, deze man was bezeten van een boze geest. Er was gebed voor hem en hij werd na aanhoudend gebed bevrijd van de boze geest.
Je merkt hier: het geloven is geen 'studeerkamergeloof', maar een levend en actief geloven zowel binnen als buiten de kerk. Onze komst in de gemeente is erg op prijs gesteld, ook de vrouwengroep was enthousiast, aldus Mathias.
Onze aangename reis gaat langs een rivier de "Teesta", daar zijn 2 dammen ingebouwd om energie op te wekken. Na een lange stoffige autorit, bereiken we Bagdogra, vandaar gaan we vliegen naar Guwahati. Op het vliegveld is een strenge controle, tassen moeten open. Voor overgewicht van de koffers (niet van ons  zelf ) moeten we 15.000 roepie betalen .
Vanuit het vliegtuig blijf je de aarde zien, deze wordt doorkruist met rivieren en meren.
Na een uurtje vliegen landen we in Guwahati, ons hotel daar ligt ver van het vliegveld (o,dom reis bureau) morgen vliegen we vanaf het zelfde vliegveld door naar Impal, wat zou het verstandig geweest zijn dichtbij het vliegveld een onderkomen te mogen hebben.
(Er zijn situaties waar we versteld van staan).
Eindelijk kunnen we ons douchen, opknappen, even bijkomen, eten en even genieten van een goede nachtrust. Peter verwoordt dit laatste in zijn avondgebed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten