vrijdag 15 maart 2013

Eindelijk thuis


Verslag van donderdag 14 maart.
De wet van Murphy komt deze nacht niet meer langs. Onze vlucht van 04.15 naar Parijs gaat wel iets later weg, maar dat valt nog binnen de marges. We komen mooi op tijd aan, zodat we op ons gemak de aansluitende vlucht naar Amsterdam kunnen halen. Het vluchtnummer en de vertrektijd hebben we in Delhi al doorgekregen, ook via mobiel en internet.
Tot onze verrassing ligt er veel sneeuw in Parijs. Koud is het gelukkig niet hierbinnen en we hebben de warmte nog in ons. De luchthaven 'Charles de Gaulle' is een prachtig modern gebouw met veel staal en glas. Veel winkels met glitter en luxe kleding. Het contrast met de winkeltjes in Noordoost-India kan niet groter zijn.
We houden de moed erin met wat koffie. Opmerkelijk hoeveel we nog kunnen lachen en grapjes maken na zo'n reis. Ook cadeautjes worden uitgereikt. Aan Peter (met een zoen van Iepy) als dank voor zijn werk als penningmeester, omdat hij zo accuraat alle uitgaven en geldstortingen in de kas heeft bijgehouden. Aan Ria en Ineke als dank voor het werk als 'reisleiders'.
Het vliegtuig vertrekt met een half uurtje vertraging rond 12 uur. In Frankrijk ligt er nog veel sneeuw, boven Belgiƫ hangt een dicht wolkendek. Maar Zeeland kunnen we prachtig zien liggen in de zon. Daar is weinig sneeuw te zien, alleen een randje langs de sloten.
Dan zijn we ook snel boven Schiphol en maken een keurige landing. De koffers zijn snel op de band, maar eerst zoeken we nog een rustig plekje om de Here te danken voor zijn bewaring onderweg. Daarna nemen we afscheid en gaat ieder zijn eigen weg. Toch wel heerlijk om weer thuis te zijn. Vooral die warme douche is genieten.
We zijn dankbaar voor alle ervaringen die we mochten ontvangen. God is goed voor ons geweest, Hij heeft ons steeds met zijn zegeningen willen omringen. Looft Hem om zijn genade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten