maandag 18 maart 2013

In Kalimpong [1]


Verslag van zaterdag 2 maart

We hebben gelukkig afgesproken om eerst uit te slapen, daar zijn we erg aan toe!
Om 9.00u werden er emmers warm water gebracht waarmee we konden mandiƫn, heerlijk.
Matthias Subba, de pastor van Kalimpong, kwam ons ophalen om te gaan ontbijten bij een oom en tante van hem. We werden hartelijk ontvangen met een smaakvol ontbijt.
Hierna zijn we stuk hoger de bergen ingereden om te gaan kijken bij een uitkijkpunt. Helaas was het niet erg helder zodat het uitzicht op de bergen wat tegenviel. Maar toch hebben we mooie foto's genomen. In de middag was het culturele uitwisselingsprogramma met de gemeente van Kalimpong. Er was veel werk van gemaakt: we kregen een serieus programma aangereikt.
De jeugd stond voorin in de zaal muziek te maken, dat klonk erg prachtig.We werden welkom geheten en moesten ons voorstellen. Vervolgens kregen we een sjaal om als speciaal welkom. In het programma stonden verschillende optredens van jonge zangers en dansers, ontroerend mooi.
En toen waren wij aan de beurt om ons programma te laten zien. Peter en ik begonnen met een power point presentatie met wat informatie over de cultuur van Nederland. We lieten wat plaatjes zien van o.a. molens, deltawerken, schaatsen, klederdrachten, koningshuis enz. Alles werd vertaald want lang niet iedereen spreekt engels. Tijdens de presentatie gingen er schalen rond met Nederlands snoepgoed: babbelaars, drop, Wilhelmina pepermunt, hopjes en stroopwafeltjes. Het enige wat ze snel uitspuugden waren de dropjes! Ineke liet wat zien van de klederdracht van Rouveen en Saakje was een willig slachtoffer om zich om te laten toveren in een Rouveense dame (stond haar erg goed!). Daarna was het de beurt aan Iepy: ze kwam op in een oranje shirt met een Nederlandse vlag om en een oranje boa. Hilariteit alom! Ze vertelde het een en ander over de Hollandse oranjekoorts en ineens spoot ze bij iemand uit het publiek wat oranje uit een spuitbus in het haar. Eerst even schrikken maar toen kwamen de vingers: ik ook, ik ook. Als besluit hebben we nog een paar liederen gezongen. Na afloop rond een uur of 5 zijn we nog even Kalimpong in geweest en hebben later in het clubgebouw een maaltijd gegeten. Verder hadden we een vrije avond waarop we de vrouwenmiddag voor de volgende dag hebben voorbereid.
Lekker op tijd naar bed om de volgende dag weer fris op te kunnen staan.

1 opmerking:

  1. We volgen jullie verhalen met interesse, wat veel indrukken en ervaringen doen jullie op.
    We zijn allemaal afhankelijk van de zegen van de Here maar jullie ervaren dit nu wel heel sterk.
    Nog fijne dagen en vooral een behouden reis naar huis. Wij zien uit naar de verhalen van Iepy.
    Groet van Hans en Eef van der Jagt.

    BeantwoordenVerwijderen