donderdag 7 maart 2013

Een verloren dag


De Mahananda Express naar New Jalpaiguri blijkt een stoptrein te zijn.In plaats van de geplande 11 uur, doet deze trein er 16 uur over. De aankomst is daarom niet 08:30 uur, maar op z'n vroegst 13:00 uur. Maar dit is India.
Vanwege een Hindu festival vóór Varanasi hebben de treinen vertraging. Onze trein vertrekt uiteindelijk om 03:55 uur, dus 7,5 uur vertraging. De geplande aankomst is nu 21:30 uur. Na ons geïnstalleerd te hebben gaan we uiteraard direct - proberen te - slapen.
Van uitslapen komt niet veel. Tussen 09:00 en 11:00 uur gaat er geen minuut voorbij of er komt wel een verkoper voorbij, die zijn koopwaar aankondigt: thee, bakje rijst met saus als ontbijt, tomatensoep, chips en snoepjes, fruit etc. later wordt het minder.
Er is voldoende tijd om de achterstand in deweblog bij te werken. Nu nog een lokatie zien te vinden waar we een verbinding met internet kunnen maken.
Het is inmiddels 22:00 uur als we het station van New Jalpaiguri binnen rijden, Gelukkig staat ds. Mathias Subba ons, met 2 chaufeurs Amber en Barden, op te wachten. Het is nog 2,5 uur rijden naar Kalimpong. We stoppen onderweg nog voor een snelle hap bij een plaatselijk chinees restaurant. Het is 01:00 uur als we bekaf in Kalimpong aankomen en de bedden kunnen opmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten