donderdag 14 april 2011

Donderdag 14 april - aankomst in Jakarta

Alie is de enige die nog aardig geslapen heeft, de rest wat gedommeld en af een toe een klein dutje. Om 6.30 uur (lokale tijd, dus de klok 6 uur vooruit) landden we in Kuala Lumpur. Het was hier nog donker. Is een groot vliegveld, met een soort metro naar ander deel vliegveld. Daar wat rondgelopen, bakje koffie gedronken en om 8.30 weer inchecken voor de vlucht naar Jakarta. In wachtruimte de visumpapieren ingevuld. Aan boord van weer een Malaysian-vliegtuig blijkt de vlucht 2 uur te zijn: tussen Kuala Lumpur en Jakarta zit ook weer tijdverschil. Dus vertrek om 9:30, aankomst om 10:30 en toch twee uur vliegen… Bij aankomst maar weer het horloge verzet. 

Bij aankomst allemaal een toeristenvisum aangeschaft (25 USD). Rinus wilde dit memorabele moment vastleggen (zoals vele van dat soort momenten in zijn fototoestel worden opgeslagen), maar een boze ambtenaar wilde dat niet. Later hebben ze allemaal samen nog even met Ada geposeerd. In de aankomsthal wachtte Jan ons op. Bijzonder: heb je zo’n eind gereisd, staat Jan uit Doesburg je daar gewoon te wachten. Hij is met de buschauffeurs ons komen ophalen. De bus is prima: de koffers met onszelf erbij passen erin en de airco is heerlijk.

De route dwars door Jakarta, deels over de tolweg, is een belevenis. Wat een stad:  grote gebouwen, hoge kantoren, sloppenwijken, enorme winkels/malls, armoedige kraampjes en ontstellend veel scooters/motors. Die crossen overal tussendoor.  

Uiteindelijk komen we, na zo’n tweeënhalf uur, we terecht bij ons guesthouse, een waar rustpunt in het overvolle Jakarta. Na een lunch (nasi goreng) rusten we allemaal wat op onze kamers.

Om 18.00 uur gaan we er nog even op uit naar het winkelcentrum in de buurt. Arjan ontmoet er Irvino, de Indonesische vader van een jongetje in Buitenpost. Hij gaat bij hem achterop de scooter terug naar het guesthouse. We dineren er met elkaar en sluiten de dag af. Lekker slapen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten