vrijdag 18 mei 2012

16 en 17 mei

16-5-2012            Woensdag
Een ochtendconcert.
Na een lange reisdag mag de wekker wat later – 7 uur een mooie tijd.
Er werd een ochtendconcert gegeven. Om kwart  over vier begon de eerste zanger;  een dringende sonore stem; langzaam aangevuld door andere zangers – ver weg en dichtbij. Om half vijf nam dit koor langzaam afscheid; daarna volgde een nieuwe zanger. Een volle zware stem met murmelende bijstemmen. Een kwartier later zwakte ook dit koor af en nam afscheid. Tussendoor klonk enkele malen een telefoon – een beller uit een andere tijdzone. Ruim na vijf uur gaf deze beller zijn verwoede pogingen op. Toen klonk, o zo mooi, het koerend geluid van en tortelduifje. Het concert vond een voortzetting in een langzaam nadrukkelijk motorisch gebrom en gezoem gedirigeerd door de lichtsignalen rood en groen.  Onze wekker was daarna overbodig,
Malang en Lawang.
We beginnen met een verkenning van Lawang met zijn prachtige stadscentrum met het mooie koloniale TUGU-hotel. (Kamerprijs meer dan 800 euro). Na een rondleiding in het hotel genieten we van een kop koffie met wat lekkers. We voelen ons de koning te rijk. Na een stadtour gaan we richting Wonosari Theeplantage even achter Lawang. Als we aankomen zijn de theeplukkers nog druk bezig . De fotocamera’s kunnen mooie beelden vastleggen.
17-5-2012            Hemelvaartsdag             
Handelingen 1:11b. Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen , zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie hem naar de hemel hebben zien gaan.
Om 4.15 uur begint weer een zanger die oproept tot gebed; gelukkig duurt deze oproep maar twee minuten.
Vanochtend om 7 uur begint onze rondleiding bij Wonosari. Deze plantage is ruim honderd  jaar oud en beslaat een oppervlakte van  700 HA; totaal werken er 1.000 mensen waarvan 300 pluksters. We krijgen in de fabriek uitleg over het plukproces en de daarna volgende verwerking.
Op het terras voor ons huis houden we een schriftoverdenking met het zingen van enkele verzen en het lezen van een preek.
Om half twaalf zijn de koffers weer gepakt en vertrekken we richting de vulkaan Bromo. Het  is een prachtige tocht ; het laatste deel gaat over smalle bergwegen. In de namiddagzon staan we aan de rand van de caldera en zien voor ons een grote zandvlakte de vulkaan Bromo die  in 2010 nog actief is geweest, Morgen vroeg gaan we de vulkaan per jeep bezoeken.
En hierbij weer de link naar de foto’s: https://picasaweb.google.com/108282783668900494554/16En17Mei#

1 opmerking:

  1. Henk en Marian van Dijk18 mei 2012 om 18:18

    Leuk om jullie reis een beetje mee te beleven. Wij krijgen al weer "kriebels"...
    Groeten aan Ibu Alie....... (het mooiste deel van de reis moet nog komen!)

    BeantwoordenVerwijderen