maandag 14 mei 2012

12-14 mei

Vervolg zaterdag 12 mei
Eindelijk internetcontact…het lag dus toch niet aan ons, van het resultaat hebben jullie inmiddels mee kunnen genieten. Daarna zijn we naar de vulkaan de Merapi geweest. Hij was in de wolken. Indrukwekkend om de verwoestende werking van een lavastroom of modderstroom te zien. ’s Avonds zijn we naar een dansvoorstelling geweest, het Ramayanaballet. Dit is een typisch Javaans verhaal dat in heel veel dingen terugkomt.
Zondag 13 mei
Een plaatselijke kerkdienst bezocht van de Gereja Protestant Indonesia Barat; Warta Jemaat. Een fijne ervaring, ook al versta je niet zoveel van de dienst. We werden in het Nederlands begroet, opvallend hoe veel mensen Nederlands spreken en nog veel meer Nederlands verstaan.
We hebben de omgeving van het guesthouse verkend en ’s middags een overdenking gehouden. ’s Avonds werden we uitgenodigd voor een maaltijd in een typisch Javaans restaurantje buiten de stad, een heerlijke maaltijd, heel primitief klaargemaakt.
Maandag 14 mei
We hebben een citytour door Yogjakarta gemaakt. We hebben het Kraton bekeken, dat is het paleis van de sultan en zijn badhuis en het hele verhaal eromheen gehoord, daarna een Batikwerkplaats bekeken, heel interessant om te zien hoe die stoffen gemaakt worden. En een zilverwerkplaats met Javaans zilverwerk. Zoveel dingen, zoveel indrukken en kom je lopen op de straat dan wordt je direct een fietstaksi aangeboden en moet je moeite doen om duidelijk te maken dat je liever gaat lopen. ”s avonds met de hele groep met een fietstaksi de stad in, ook dan blijkt het moeilijk om duidelijk te maken dat je naar een winkelstraat wil en niet naar de batikwinkeltjes die bevriend zijn met de bestuurder. Maar ook dit soort ervaringen moet je ondervinden om iets van het land te begrijpen. Weer een dag voorbij met heel veel indrukken.

en hierbij een link naar de foto's

1 opmerking:

  1. Super leuk en interessant om jullie belevenissen te lezen! Groeten aan mijn pa en ma Henk en Hanny

    BeantwoordenVerwijderen