maandag 21 juli 2014

Safari

Dag 7, Maandag 21 juli 2014 - Safari in Pilanesberg en bezoek aan de Dam.
Vanmorgen zouden we om 8 uur opgehaald worden om op safari te gaan in Pilanesberg. Onze chauffeur Johan kwam vanmorgen met een soort slecht nieuws: onze safari was ’s middags om 4 uur in plaats van ’s morgens, waardoor we niks te doen hadden die ochtend. Het programma werd daarom iets gewijzigd. We zouden op dinsdag naar de krater gaan en daarna souvenirs gaan shoppen bij de Dam, maar vanwege ons lege ochtendprogramma zijn we geld gaan pinnen, en vervolgens naar de Dam gereden. Bij de Dam hebben we foto’s gemaakt. Daarna hebben we met z’n allen gezellig in een restaurantje bij de Dam gegeten. Na deze lunch zijn we souvenirs gaan shoppen bij de Dam. Hierbij hebben we flink moeten onderhandelen, maar het is helemaal goed gekomen, sommigen onder ons hebben het onderhandelen goed in zich J.  
Rond 2 uur zijn we gestopt met souvenirs kopen en zijn we doorgereden naar Pilanesberg. Om 4 uur waren we daar en zijn we in de Jeep gestapt om twee en half uur van de mooie omgeving te gaan genieten en zo veel mogelijk beesten te zien. We waren nog maar net onderweg toen we het eerste beest al zagen, een gnoe. Een klein stukje verder hadden we alweer geluk, een groepje zebra’s die goed in het zicht stonden. Vrij kort daarna kwamen we de eerste leden van de Big five tegen, neushoorns. Deze stonden eerst redelijk goed verstopt in het gras, maar na even gewacht te hebben, liep deze groep neushoorns de weg over naar de overkant. Zo hadden we een mooi uitzicht en konden we veel foto’s maken. Zoals jullie vast wel begrijpen hebben onze fototoestellen overuren gedraaid bij deze super ervaring! Een stukje verder kwamen we een groep olifanten tegen die goed zichtbaar waren en dus mooi op de foto konden. Er liepen ook een paar olifanten op de weg, en op een gegeven moment liep er zelfs een vlak achter de Jeep. Toen de olifanten uitgebreid gefotografeerd waren zijn we verder gereden, terwijl we ondertussen natuurlijk genoten hebben van het bijzondere uitzicht en de mooie omgeving. Ondertussen werd het steeds kouder, want tsja, het is hier natuurlijk winter.
Na nog een paar zebra’s te hebben gezien, zagen we vanuit de verte een paar giraffen. Helaas stonden deze te ver weg om ze mooi op de foto te krijgen, dus was het hopen dat we nog een kans kregen om de giraffen van dichterbij op de foto te krijgen.
Toen we langs het water reden konden we nijlpaarden zien liggen. Echt heel gaaf om deze beesten in het echt en in de natuur te zien, ook al zijn ze niet erg actief en hebben we alleen ruggen gezien.
Weer een stuk verder hebben we vanuit de verte leeuwen gezien, maar helaas hebben we deze niet van zo dichtbij kunnen bekijken als de andere beesten, al is er wel naar de leeuwen gezocht. We zijn verder doorgereden met de Jeep toen we ineens giraffen van dichtbij konden bewonderen! Dit was echt supergaaf natuurlijk! Ook hebben we de zonsondergang gezien, erg mooi! Het is hier namelijk rond 6 uur al donker. Onze tocht duurde twee en half uur, en om half 7 waren we weer terug bij onze chauffeur. We moesten nog 2,5 uur terugrijden, en rond 9 uur waren we weer terug hier op Ciara Lodge. Wij hebben een superdag achter de rug, wat een ervaring was dit! Of zoals een van de groepsleden zei: ‘’Nou jongens, ik hoef nooit meer naar Blijdorp, dit is niet te overtreffen!’’

Omdat de ochtend is opgevuld met de helft van het programma van morgen, hebben we morgen een lekker rustig dagje, we worden pas rond 11 uur opgehaald en hoeven dus alleen naar de krater, dat belooft ook een belevenis te worden, hoe dat was leest u morgen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten