woensdag 23 juli 2014

De Tswaing krater

Dag 8, dinsdag 22 juli, bezoek aan de krater
Vanmorgen konden we uitslapen, want de bus kwam ons pas om 11 uur ophalen. De Krater die we zouden bezoeken ligt voorbij Soshanguve. We reden langs een heel erg arm deel van dit township. Zover als je maar kijken kon zag je hele kleine hutjes gemaakt van golfplaten, allemaal heel dicht op elkaar. Onvoorstelbaar om je in te denken hoe het is om daar te leven.
Op onze bestemming aangekomen, besloten we om een wandeltocht te maken die ons om de krater heen zou leiden. De krater zelf was eigenlijk een grote plas. Volgens de verhalen is deze krater 220.000 jaar geleden ontstaan door een meteorietinslag. Wij liepen via een heel hoog pad, waardoor we een heel mooi uitzicht hadden op, aan de ene kant de krater en aan de andere kant al die hutjes gemaakt van golfplaten. Een groot contrast!
Halverwege onze wandeltocht kozen we per ongeluk het verkeerde pad, waardoor we ineens een stijle gladde afdaling hadden. Vooral voor de mensen op slippers en sandalen een leuke uitdaging.
Toen iedereen uiteindelijk, stoffig en sommigen ietwat gehavend, beneden was bij de krater, konden we genieten van de prachtige natuur en de rust.
Aan het eind van de wandeling hebben we gezellig gepicknickt en kregen we zelfs nog gezelschap van een aapje.
De dag werd wederom afgesloten met een heerlijke braai, met zelfs heerlijk buffelvlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten