donderdag 18 juli 2013

Vervolg....

Hierbij nog de aanvulling van afgelopen woensdag. Een dag die voor het grootste gedeelte van de groep begon met paardrijden op het strand! Het was een mooie ervaring, die voor sommigen helemaal nieuw was. Gelukkig kwam iedereen heelhuids terug en was het zeer geslaagd! 's Middags wezen shoppen en heerlijk genoten met een boekje, muziekje en kopje koffie. Tegen het einde van de middag stak er een stormachtige wind (windkracht 8/9)op. Spectaculair gezicht natuurlijk zo bij de zee, maar we waren bij blij dat we warm binnen konden zitten. We hebben nog een mooie strandwandeling gemaakt en de rest van de avond niet zoveel bijzonders gedaan.

Na een goede nacht werden we allemaal weer gezond en wel wakker op de verjaardag van Nelson Mandela. De ochtend begon dan ook met een moment bij de backpackers buiten op het veldje waar -door het geven van een hand aan elkaar- Nelson Mandela's werk werd herdacht. Het was een mooi begin van de dag en bijzonder om mee te maken. Ook op de radio was er veel aandacht voor Nelson en ook onderweg zagen we veel versieringen ter ere van hem. We ging die ochtend namelijk op weg naar het Tsitsikamma national park voor een mooie wandeling naar een spectaculaire hangbrug. Onderweg kwamen we ook nog een enorme kloof tegen, waar natuurlijk de nodige kiekjes gemaak konden worden. De tocht naar de hangbruggen zat vol leuk verrassingen zoals het spotten van dolfijnen, marmotjes, hertjes en nog veel meer! Na deze indrukwekkende tocht langs de kust, reden we verder naar Plettenberg bay. Ook weer zo'n mooie plek aan het strand. Ook hier een mooie wandeling gemaakt door een prachtig natuurreservaat. Kortom, een dag vol sportieve uitspattingen. Daarom vanavond de avond gezellig afgesloten met een gezamenlijk diner en een ontspannen drankje aan de bar.

Morgen hopen we om negen uur te vertrekken uit Jeffrey's bay en vliegen we om 12:30 naar Johannesburg. onze terugvlucht staat gepland om half 8 's avonds, zodat we via Frankfurt op zaterdagochtend om 9:00 weer veilig en wel op Schiphol hopen te arriveren.

We hopen jullie in goede gezondheid weer te mogen ontmoeten en zodat we onze mooie en bijzondere ervaringen met jullie kunnen te delen. bedankt voor jullie medeleven en we hopen dat jullie het leuk vonden onze belevenissen te volgen!

Voor de laatste keer, groetjes uit Zuid-Afrika!

1 opmerking: