maandag 16 juni 2014

Op naar Brazilië!

De Verre Naasten organiseert tijdens het WK voetbal van 2014 een jongerenreis naar Brazilië. Van 16 juni tot 2 juli 2014 trekken vijf deelnemers op met lokale jongeren van een Braziliaanse partnerkerk. Met als insteek: ervaren hoe deze jongeren en hun kerk mensen in de omgeving bereiken met het evangelie.

De vijf deelnemers van de reis verblijven bij gastgezinnen van de Presbyteriaanse Kerk van Brazilië (IPB) en gaan samen met jongeren uit de kerk evangeliseren in gevangenissen, op straat en bij de voetbalactiviteiten. Ook bezoeken ze de wedstrijd Nederland- Australië om de voetbalsfeer te proeven. Naast serieuze bezigheden is er ook de tijd om de natuur en cultuur van Brazilië te ontdekken. Namens het kindcentrum 'Kompas' uit Steenwijk nemen ze ook 100 gesponsorde voetballen mee, die via een schoenenpoetsactie door de kinderen bij elkaar zijn gespaard.

Ander geluid
De reis is door de IPB zelf aangevraagd. De kerk wil namelijk tijdens het WK, als alle aandacht in Brazilië uitgaat naar voetbal, aandacht vragen voor een ander geluid; het evangelie. Dominee Daniel Alvez van de IPB: “het doel is dat de verschillende jongeren zoveel mogelijk met elkaar omgaan en hun geloof delen, maar ook het land Brazilië leren kennen. De reis zal voor veel ervaringen zorgen en een kijkje geven in de leef- en werkomstandigheden van de kerkleden.”

Volg hun belevenissen via deze blog en support hen met leuke berichten tijdens de reis!


1 opmerking:

  1. Tudo bom!
    Deus te abençois....
    Doe groeten van Ilona Mesu, ik was in de vorige DVN groep in 2007. Hebben jullie je voetbal tricks geleerd? Ze zijn dol op het spel met de bal!

    ... Nu nog dol op het goede nieuws!

    BeantwoordenVerwijderen