woensdag 10 juli 2013

different faces of Africa

Vandaag zijn we vertrokken naar onze nieuwe stekkie in pretoria backpackers. Midden in het centrum vlakbij Mandela. Een mooie uitvalbasis voor onze geplande activiteiten. Na het droppen van onze bagage gingen wij op pad voor een korte city trip door Pretoria. Met als belangrijkste stop het voortrekkers monument. Een erg indrukwekkend monument met veel historie. Het monument is zo ontworpen dat op 16-12 om 12 uur precies het zonlicht via een gaatje in het dak op het graf zal schijnen. Maar wij hadden niet genoeg tijd om daarop te wachten.

Vervolgens gingen wij op weg naar onze nieuwe stop Cullian. Vanaf hier was het plan om te gaan quad rijden. Maar in Afrika gaat het wel eens anders dan gepland.  Dus de quads bleken nog in Pretoria te staan. Het alternatief was eigenlijk nog spannender. Dat was namelijk gorge gliding. Dat is met een katrol aan een kabel over het ravijn suizen. Een spectaculaire ervaring van een track met 4 glides. Na van hier van te zijn bijgekomen zijn na boodschappen te hebben gedaan terug gereden naar de backpackers. Daarna pasta gegeten, spelletjes gedaan, en gerelaxt. 

Toen was het alweer vroeg dinsdag. Om half acht zaten we alweer in ons busje, op weg naar Makonyo. Hier hebben we het MTC college (predikante opleiding) bezocht. Wij hebben hier een rondleiding en een presentatie gehad. Na wat te zijn uitgelopen zijn wij op zoek gegaan naar ons volgende project, Nakakela. Dit bevindt zicht midden in de Township. Erg indrukwekkend maar wel een uitdaging om de plek te vinden. 

Na wat zoeken is het toch gelukt  en maakten we kennis met de enthousiaste medewerkers. Na een uitgebreide presentatie en een prachtig welkomslied, volgde er een rondleiding. Heel indrukwekkend om te horen hoe er met beperkte middelen zoveel gedaan kan worden voor deze gemeenschap. 's Middags hebben we wat handwerkactiviteiten met de patiĆ«nten gedaan. Leuk om op deze manier wat meer  in contact te komen met de mensen die in Nakakela verblijven.  Na dit uitgebreide bezoek en een  heerlijk Afrikaanse middagmaaltijd vervolgden we onze weg terug naar de Backpackers. Na een korte Pitstop gingen we ter afsluiting  op bezoek bij Karli en Erich Stamhuis. Hier genoten we opnieuw van  de Afrikaanse gastvrijheid en een verrukkelijke  braai! Ook hebben we weer veel geleerd over  de cultuur in Afrika. Kortom weer een fantastische dag die weer voorbij is gevlogen. 

1 opmerking: