vrijdag 5 juli 2013

Take off for South Africa!Daar zaten we dan op donderdagmiddag met z’n allen op Schiphol, te wachten op onze vlucht naar Munchen. Om zeven uur ’s avonds vertrok het vliegtuig -met ons erin- naar Duitsland. Na een hele rappe overstap waren we voordat het wisten, op weg naar Zuid-Afrika. Na een voorspoedige vlucht kwamen we mooi op tijd aan in Johannesburg. We kregen een warm welkom van honderden Afrikanen die ons een bussie, bakkie of plekkie aanboden. Gelukkig zagen we al snel Hilde en haar vrienden staan. Na de nodige geld gewissel en pinnen en het regelen van een busje, konden we aan onze eerste kilometers in Zuid-Afrika beginnen!

We kwamen aan bij ons eerste gastgezin, waar we warm werden onthaald en even konden bijkomen van de eerste indrukken van het land. Al snel vertrokken we naar Genadeplaats, om daar de rest van middag door te brengen met de bewoners en betrokkenen.  Onze eerste frisbee-volleybal wedstrijd was een feit en als snel liepen de dames versiert rond met prachtige haarbanden, armbanden en sleutelhangers. Kortom, het was een zeer gezellig samenzijn en bijzondere ervaring om gelijk kennis te maken met de extremen die Zuid-Afrika ook kent.

Ook hebben we op onze eerste ‘ off-road experience’ al snel onze eerste wildlife en zonsondergang gespot. Na een vertrouwde Afrikaanse MAC zijn we helemaal klaar voor het inhalen van onze nachtrust.


Baie Dankie vir julle aandag :)!

1 opmerking:

  1. Geniet van jullie reis! Klinkt als een goed begin! Groetjes Rianne Miedema

    BeantwoordenVerwijderen