zondag 7 juli 2013

Samen oplopen...

Zondag 7 juli
Onze eerste echte zonnige ochtend maakte we vandaag mee! Ontbijten met een bakkie koffie, een eitje en een tostie maakte onze start compleet. Om half 10 wilden we onopgemerkt de kerk binnengaan, wat helaas niet lukte. Wat bleek, ons TV moment was goed bekeken door de kerkmensen.

We konden de Afrikaanse dienst goed volgen. Na de dienst was er een preekbespreking met de jeugd, begeleid door Ds. Jelle Drijfhout. Het was mooi om in groepen even de diepte in te duiken en ons geloofsleven met elkaar uit te wisselen. We sloten de middag af bij de ‘ Union Buildings’ met een picknick en ons geliefde spel.


De tijd was omgevlogen en we gingen snel op weg naar de tweede kerkdienst. Ditmaal in het Engels. Ook dit was een mooie ervaring. Na de dienst hebben we nog even nageborreld bij een van de jongeren thuis met alle jeugd van de kerk.  Morgen nemen we afscheid van ons eerste logeeradres en gaan we een dagje ontspanning tegemoet! 
Zaterdag 6 juli
Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijtje gingen we op pad naar Johannesburg. Onderweg sloten 3 jongeren uit Soshanguve en 4 uit Pretoria bij ons aan.  In Johannesburg hebben we samen het Apartheidsmuseum bezocht.  Het museum was indrukwekkend en confronterend. Er was ook een uitgebreide tentoonstelling van Nelson Mandela, en voor dat we het wisten zaten we midden in het museum in de opnames van een nieuwszender. Wat bleek, ’s avonds waren we op het nieuws J

Na alle bijzondere indrukken van het museum gingen we naar de Gereformeerde kerk van Johannesburg. Daar werden we opgewacht door een stuk of tien jongeren van de kerk. De middag brachten we met hen door onder het genot van een potje voetbal, tafeltennis en theeleuten. Ondertussen maakten we kennis met onze eerste echte Afrikaanse Braai. Het was een erg gezellige middag en we voelden ons gelijk thuis. ’S Avonds ging het feest nog even door en hebben we met nog wat jongeren uit Pretoria een spannend spel genaamd ‘weerwolven’ gespeeld. Kortom, een dag vol ontmoetingen en gezelligheid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten