maandag 4 februari 2013

Voorbereidingen


Wat was er veel te bespreken tijdens deze laatste voorbereidingsbijeenkomst. Allereerst een nadere kennismaking met elkaar. Dat riep al veel herkenning op. Allemaal mensen met veel interesse in vreemde culturen, maar vooral in broeders en zusters in het buitenland.
Van tevoren hebben we presentaties gemaakt over thema's als eten en drinken, het weer, religies, zusterkerken van de GKv en de vrouwengroepen van de Women Missionary Society die zo actief zijn in het ondersteunen van het zendingswerk. Zo kunnen we elkaar veel informatie geven over het land en de cultuur.
We bespreken ook de vraag vanuit India of we een preek willen/kunnen houden (dat mag alleen een man doen). En bij de bijeenkomst van de vrouwen mogen we een bemoedigend woord vanuit de Bijbel spreken, de groeten overbrengen en vertellen over onze activiteiten. Wie doet wat? 
Veel tijd was nodig voor de bespreking van een cultureel uitwisselingsprogramma dat in Kalimpong op het programma staat. Hoe laten we iets zien van de cultuur in ons land? Veel idee├źn zijn langsgekomen, maar soms ook weer verworpen omdat we een grote beperking hebben: we kunnen niet veel meenemen in onze bagage.
Er bleef niet veel tijd over voor de nodige afspraken over de reis. Heeft iedereen al een visum, heb je al vaccinaties gehad, welke medicijnen nemen we mee? En tenslotte: hoe laat en waar zien we elkaar op Schiphol, hoe gaat het met de tickets, wie vangt ons op in Delhi?
Het werd een latertje, maar zeker de moeite waard. We hebben er veel zin in gekregen. Het was ook goed om samen onze dank aan God uit te spreken en te vragen om zijn zegen. Ook voor de mensen in India hebben we gebeden. We weten dat ook zij uitkijken naar de ontmoeting. Nog even door de rijstebrijberg van alles wat nog gedaan moet worden en dan... geen Luilekkerland, maar wel een heerlijke belevenis. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten