zondag 24 februari 2013

Vrijdag 22 februari - City Tour Delhi


Het ontbijt in Hotel Vikram, waarheen we de vorige dag om onverklaarbare reden zijn overgeboekt, is uitstekend: Engels met een Indische flavour. Peter is jarig, dus de nodige handen worden geschud en wensen uitgesproken. Bij de dagopening bespreken we Deuteronomium 15:11 "Armen zullen er altijd zijn." Het motto van de DVN is o.a. iets aan de armoede te doen. We worden opgeroepen vrijgevig te zijn.
Vandaag staat een rondrit door Delhi, de hoofdstad van India, op het programma. Om 12:00 uur arriveert Carol Peter. Carol heeft een reisburo en treed op als onze gids de komende dagen. Carol is tevens 'secretary' in de kerk van ds. Solanki, die we morgen hopen te ontmoeten. Carol heeft aan de hand van de deelnemerslijst - met de doopnamen - de namen uit het hoofd geleerd. Dat geeft wat hilariteit: Hans is opeens Peter geworden.
Het voordeel van reizen met 7 personen is dat je aan een eenvoudig low budget busje genoeg hebt. Deze hebben, naast de bestuurder precies 7 zitplaatsen.
De rit gaat op z'n India's: no hurry. Ik zal jullie niet vermoeien met een uitgebreide beschrijving van alle bezienswaardigheden, maar een opsomming geven. Voor de geïnteresseerden verwijs ik naar Google. Delhi is ongeveer 1600 km2 groot, met 5000 jaar één van de oudste steden en heeft meer dan 10 miljoen inwoners. Er is dus genoeg te zien. We 'visit, drive by & distant viewing' Lotus Temple (Bahai house of worship), Akshardham Hindu Temple, Mahatma Gandhi crematorium, Red Ford, Jama Mosque, Chandi Chowk, Old Delhi, India Gate, President House, Parlement House en Connought Place.

Lotus Temple

Een bezoek wil ik niet onvermeld laten en dat is Old Delhi (1630). Letterlijk alles wordt hier verhandeld op straat en vervoerd met alle mogelijke middelen. Hierbij vergeleken zijn de bezigheden in een mierennest een geordend en overzichterlijk proces.
Dan is het tijd voor een snack. Deze wordt genuttigd bij Bangla Foods, een Indiase fastfood keten voor vegi burgers en rijst gerechten. De overgang naar het 'echte werk' doe je natuurlijk geleidelijk.
Hierna mogen we onze onderhandelingsvaardigheden uittesten. we worden meegenomen naar Central Craft Cotage Industries. De verkopers halen al hun verkooptechnieken en charmes uit de kast om de tapijten (kashmier), gouden en zilveren artikelen, houtsnijwerk etc. aan de man te brengen. Voor een veel jongere verkoper ben je opeens 'my son'. Met welgeteld 1 geborduurde hoes voor een kussen (voor de pondok) verlaten we de winkel. Dat wordt droge rijst ...
Dinner wordt genoten bij Delhi's beste non-5sterren restaurant Karim's (BBC World Guide). Hoofdgerecht: murgh tikka (kip tandori).
We moeten ons nog haasten voor de nachttrein naar Dehradun, waar we morgen om 08:00 uur hopen aan te komen. In de trein sluiten we de dag af met een overdenking op Genesis 12:1-9.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten