donderdag 19 juni 2014

Off we go!

Inmiddels zijn we veilig aangekomen in Brasil. Maar wat was het ver! Vanochtend (het is hier 23:00 nu ik dit schrijf) verzamelden we om 4:00 uur op Schiphol. Het inchecken van de bagage af geen problemen ook niet de 2 extra tassen met de ongeveer 100 voetballen. Van Schiphol ging het om 6 uur naar Lissabon. Daar overstappen, na 2 uur wachttijd, op de laatste etappe naar Porto Alegre. Deze vlucht vertrok om 10:00 uur (plaatselijke tijd) en we kwamen om rond 18:00 uur (plaatselijke tijd) aan in Porto Alegre. Het tijdverschil is 5:00 uur vroeg dan Nederland. De vlucht duurde ongeveer 10 uur. Er was onderweg genoeg tijd om elkaar wat beter te leren kennen.


Rond 20:00 lokale tijd kwamen we aan in Brazilië waar we werden opgewacht door een groep mensen uit de kerk van Daniël Alves (niet de voetballer van het Braziliaanse elftal). Na het geld wisselen, pinnen en een korte kennismaking werden we verdeeld over 2 auto's en zijn we de stad ingereden naar de ingang van de luchtmachtbasis. Vanaf daar werden we opgesplitst over 2 gastgezinnen. Pieter en Rein naar het huis van Eduardo en Alma, Gosse en Lennart naar een huis op de basis. Na een hapje eten, voor Pieter en Rein echt Braziliaans voer en voor de rest pizza, zijn we naar bed gegaan.


Dinsdag stond een toerusting en evangelisatie op het vliegveld op het programma maar dat ging niet door. Daniël Alvez (de predikant) heeft geen toestemming gekregen van de luchtmacht. Het zou niet veilig genoeg zijn. Daarom was vandaag een rustdag ingepland en zijn we naar een shopping mall geweest. 's Middag hebben we samen een paar jongeren bij Daniël Alvez de wedstrijd Brazilië – Mexico gezien. Hierin blijkt ook het temperament van de Brazilianen bij elke kans liepen de emoties verder op. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel.

Na de wedstrijd hebben we de plannen voor de komende week verder doorgenomen. Er werd flink gediscussieerd in het Portugees en op een gegeven moment zegt de tolk als verklaring: “It’s Brazilian planning, it’s called improvisation.” Het programma gaat er iets anders uitzien aangezien we niet meer op het vliegveld kunnen evangeliseren. In plaats daarvan kunnen we meer dingen bezoeken zoals een opvanghuis voor gehandicapte kinderen, een olieraffinaderij, de stad, de bergen en een soort school voor probleem kinderen. Een mooi gevarieerd programma waar we veel zin in hebben!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten