vrijdag 6 mei 2011

Vrijdag 6 mei – veilig terug in Nederland

We zijn vanochtend veilig aangekomen op Schiphol. Omdat we in Kuala Lumpur een uur vertraging opliepen, landden we uiteindelijk om 7.15 uur op Nederlandse bodem. Dat betekende dat we onze horloges (een aantal van ons hebben zich trouwens op Bali een echt nephorloge verschaft…) zes uur terug moesten zetten, die stonden nog op 13.15 uur. Dus onze dag duurt vandaag zes uur extra. Maar om al onze belevenissen thuis te kunnen vertellen, is dat misschien ook wel zo handig…

De reis is prima verlopen, onderweg zijn we regelmatig van een natje en droogje voorzien. Een aantal van ons hebben ‘prima’ geslapen (in hoeverre dat mogelijk is in een vliegtuig), anderen hebben af en toe even de ogen gesloten, maar vooral veel films gezien en een boek uitgelezen.

Op Schiphol duurde het even voor onze bagage er was, maar ook dat is allemaal goed gekomen. Zelfs Hinke kwam met al haar pijl-en-bogen en ook Jenny heeft de vele kilo’s gedroogde vissen illegaal kunnen invoeren. Tina zal haar dankbaar zijn…

Een aantal van ons werden opgehaald, anderen zetten ze reis per trein voort. Binnenkort zullen we afspraken maken over een reünie in Spakenburg. Voor Henk (en Corrie) een bijzondere thuiskomst: volgende week zal Henk geopereerd worden. We bidden of God de ingreep wil zegenen.

We kunnen terugkijken op een prachtige reis, waarbij we veel indrukken van het land Indonesië, de verschillende landschappen en de aardige mensen hebben kunnen opdoen. De echte ontmoetingen met medegelovigen op Soemba hebben de meeste indruk gemaakt: het is goed en indrukwekkend om met eigen ogen te zien en te ervaren dat Gods wereldwijde Koninkrijk ‘tot aan de einden der aarde’ wordt gebouwd. En dat we daar, met De Verre Naasten als verbindende organisatie, een bescheiden steentje aan kunnen bijdragen. Maar voorop staat: alle eer aan Hem!  Want deze God, bemiddelaar, geeft ons als koningskinderen elkaar (uit: DVN-lied ‘Deze God is onze God’, zie onder)

Ada, Alie, Arjan, Corrie, Eeke, Erna, Henk, Hinke, Jaap, Jan, Jenny, Marga, Peter en Rinus

Als afsluiting, hierbij de tekst van het DVN-lied ‘Deze God is onze God’ (klik voor muziek hier)

Deze God is onze God,
want in zijn wereldwijde koninkrijk,
voor onze God, drie-enig God,
zijn wij als koningskinderen gelijk

In zijn rijk heerst gehoorzaamheid,
in zijn liefde ging Gods Zoon ons voor.
In zijn rijk heerst gerechtigheid,
in ons leven volgen wij zijn spoor.

Om naar het voorbeeld van uw brood en wijn
te willen delen en verre naasten
tot naasten te zijn.

Zend uw Geest en leid het werk,
verlicht, maak ons in onze zwakheid sterk.
Als hand en voet tot dienst bereid,
in liefdevolle wederkerigheid.
Waai o Geest, waai gehoorzaamheid
over al uw kind’ren arm en rijk.
Zaai het brood, zaai gerechtigheid,
kom herschep de eenheid in uw rijk.

Ja, naar het voorbeeld van uw brood en wijn
gaan wij ook delen om verre naasten
tot naasten te zijn.

Dank aan God, halleluja!
Van land tot land, loof Hem , halleluja!
Want deze God, bemiddelaar,
geeft ons als koningskinderen elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten