donderdag 5 mei 2011

Donderdag 5 mei - van Denpasar naar Kuala Lumpur

Omdat we in Kuala Lumpur (23:20 uur) even moeten wachten voor onze overstap en er in de wachtruimte free wifi beschikbaar is, komt de update van vandaag dus uit Maleisië.
Omdat Alie vandaag jarig was, hebben we haar (en Jan) bij het ontbijt van harte gefeliciteerd. Ze heeft ook een aantal cadeautjes gekregen. Dus na Marga, opnieuw een jarige in ons midden. Maar nu een echte!

Na het ontbijt hebben we nog wat rondgekeken in Kuta, spulletjes gekocht, een after-sun-behandeling gehad, gezwommen in de geweldige golven, foto’s gemaakt van een Hindoeïstische optocht... 't Kan hier allemaal. Om half één moesten we uitchecken en konden we onze koffers nog even kwijt in de kamer van Jan en Alie (die we wat langer mochten aanhouden). Om één uur hebben we prima geluncht in het restaurant van het hotel, The Breeze, met als toegift fruit na (want door ons feestgezang had men vernomen dat Alie jarig was).

Om drie uur verzamelden we ons opnieuw in het restaurant, want Alie trakteerde ons op ijs met gebakken banaan. Lekker! Daarna hebben we de reis met elkaar afgesloten in de pondok bij het zwembad: we hebben uit Jesaja gelezen over Gods grootheid en Jan heeft met ons gebeden. Arjan heeft, namens De Verre Naasten, Alie en Jan heel hartelijk bedankt voor deze prachtige reis: zonder hun contacten, ervaring en kennis van Indonesië zou zo'n mooie reis nooit lukken. Alie vertelde dat ze financieel goed uitgekomen is, zodat er 'uit de pot' een gift naar De Verre Naasten kan en ook nog wat geld gestort kan worden in een 'diaconaal potje' voor Soemba, waaruit Jan af en toe mensen in nood kan helpen.

Daarna gingen we met een auto en een busje, beide volgepakt met koffers en reizigers, richting vliegveld. Inchecken en boarden verliep prima. Jan reist bijna gelijktijdig met ons naar Nederland, maar heeft Singapore Airlines als vliegmaatschappij; hij maakt een tussenstop in Singapore, maar is zo ongeveer gelijk met ons in Amsterdam... We hebben hem dus uitgezwaaid en zien hem, als het goed is, over een uur of 18 terug op Schiphol.

De vlucht van Malaysia Airlines vanuit Denpasar (vertrek 19.10) naar Kuala Lumpur duurde zo'n drie uur. 't Was een toestel vol Fransen en Nederlanders. Nu zitten we dus in Kuala Lumpur en om 23.55 gaat ons vliegtuig - als het goed is - vertrekken naar Schiphol. Iedereen is al wat slaperig, dus hopelijk komen we straks heel uitgerust aan... De wachtruimte raakt al aardig gevuld, 't zal wel vol worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten